Recent Post

Wednesday, October 21, 2015

Ulasan teater: Kapal Van Der Wijck tenggelam dalam kecetekan

Ulasan pementasan teater "Tenggelamnya Kapal van Der Wjick' yang sedang dipentaskan di Istana Budaya.
Read more ...

MEMILIKI PISTOL - AMIR UKAYS DITAHAN POLIS

Peserta program Gegar Vaganza 2 (GV2), Amir Ukays atau nama sebenarnya Mohd Azmir Muhammad, 44, telah ditahan polis sekitar pukul 1.45 pagi Rabu selepas dipercayai memiliki senjata api.

Sumber polis berkata ketika pemeriksaan dilakukan pihaknya menjumpai sepucuk pistol berwarna hitam yang tertera tulisan 'Walther CP99 Compact dengan nombor siri 12L20520.

Amir yang mengakui pistol berkenaan miliknya telah ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul ketika memberhentikan kenderaannya di tepi susur masuk ke Kampung Chubadak, Sentul.

Ketika ini Amir sedang ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul bagi tindakan selanjutnya atas kesalahan beliau.

Nama Amir kembali melonjak selepas menyertai program Gegar Vaganza yang sedang berlangsung pada setiap Ahad, pukul 9 malam di Astro Ria.

Sumber: mStar

         ________________________

FACEBOOK - SANTAI - PAPARAZZI - NOSTALGIA - GALERI - YOUTUBE - ROMANTIKA - SEJARAH MYARTIS - INSTAGRAM - TWITTER

TwitterFacebookGoogle PlusRSS FeedEmail

Read more ...

Wanita Ini TAMPIL Mendedahkan PUNCA SEBENAR Gadis Rambut Karat DIBELASAH DI KELANTAN

BACHOK - Semalam netizen digemparkan dengan video seorang gadis dipukul oleh dua gadis yang lain tanpa diketahui punca sebenar kejadian.  Menurut maklumat awal, kejadian itu berlaku di Bachok, Kelantan. Pergaduhan itu dikatakan kerana mangsa yang juga seorang peniaga online telah menipu dua wanita terbabit menyebabkan mereka berang dan memukul mangsa.  Bagaimanapun, tampil beberapa individu mendakwa mengetahui punca pergaduhan itu. "Betina itu jealous sebab perempuan itu masih berhubung dengan bekas teman lelaki dia yang bernama Shahir itu. Jadi, nak salahkan siapa? Lelaki itu pun nak juga melayan dia lagi. Tetapi yang dipukulnya perempuan itu seorang saja. Lelaki itu tidak pula dia nak bantai sekali. Takut kena tinggal ke betina garik?" jelasnya yang mengakui mengenali mangsa pergaduhan itu.  "Saya kenal budak perempuan yang kena pukul itu. Dia darah daging saya sendiri," katanya. sumber gambar ehmedia.org Menurut wanita itu, wanita yang berambut karat kuning itu adalah anak kepada seorang Datuk.  "Datuk mana saya tidak pasti. Lama juga tidak berjumpa dengan anak buah saya itu, dah lama sangat sebab dia sebelum ini menetap di Turki. Balik semula ke sini, kenal dengan Shahir. Lepas itu mereka putus. Mereka berhubung semula, tengok-tengok Shahir sudah ada teman wanita yang lain. Itu yang menyebabkan betina itu mengamuk. Dengar kata ada yang sudah menyerahkan diri di balai polis dan semua sudah ditahan," katanya.
Read more ...

Orang Awam Terkejut Temui Bom Mortar

motar

Kampar: Sebutir bom mortar PRAC (INT-A) CAN 90 INERT sepanjang 0.6 meter ditemui oleh orang awam di tepi kolam ikan, Taman Damai, Mambang Diawan, di sini, kira-kira jam 3 petang tadi.

Sebaik dimaklumkan mengenai penemuan itu, pihak polis segera ke kolam berkenaan dan mengesahkan mortar yang berukuran lilit 12 sentimeter itu adalah bom jenis lama yang masih dalam keadaan sempurna.

Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Ng Kong Soon berkata, sebaik mengesahkan penemuan bom itu pihaknya segera menghubungi Unit Pemusnah Bom (UPB) untuk melakukan tindakan lanjut.

"Pegawai dan anggota UPB tiba kira-kira jam 5.45 petang dan membawa keluar bom berkenaan dari kawasan kolam.

"Bom berkenaan di bawa ke kawasan lapang untuk diletupkan bagi tujuan pemusnahan jam 6.45 petang," katanya.

Berita berkaitan:

CUEPACS tetap mahu gaji minimum RM1,200 untuk penjawat awam

Pengganas India hampiri sempadan negara

5,000 graduan menganggur bakal diambil bekerja

Komen

comments

Read more ...

Punca Sebenar Gadis Rambut Karat Dibelasah

Gadis yang terlibat dalam video viral semalam. (foto dari ehmedia.org) BACHOK - Semalam netizen digemparkan dengan video seorang gadis dipukul oleh dua gadis yang lain tanpa diketahui punca sebenar kejadian.  Menurut maklumat awal, kejadian itu berlaku di Bachok, Kelantan. Pergaduhan itu dikatakan kerana mangsa yang juga seorang peniaga online telah menipu dua wanita terbabit menyebabkan mereka berang dan memukul mangsa.  Dibelasah kerana menipu Katanya di Bachok, Kelantan. Wanita berambut karat itu peniaga online, dibelasah kerana menipu. Posted by My Media Hub on Tuesday, October 20, 2015 Bagaimanapun, tampil beberapa individu mendakwa mengetahui punca pergaduhan itu. "Betina itu jealous sebab perempuan itu masih berhubung dengan bekas teman lelaki dia yang bernama Shahir itu. Jadi, nak salahkan siapa? Lelaki itu pun nak juga melayan dia lagi. Tetapi yang dipukulnya perempuan itu seorang saja. Lelaki itu tidak pula dia nak bantai sekali. Takut kena tinggal ke betina garik?" jelasnya yang mengakui mengenali mangsa pergaduhan itu.  "Saya kenal budak perempuan yang kena pukul itu. Dia darah daging saya sendiri," katanya. sumber gambar ehmedia.org Menurut wanita itu, wanita yang berambut karat kuning itu adalah anak kepada seorang Datuk.  "Datuk mana saya tidak pasti. Lama juga tidak berjumpa dengan anak buah saya itu, dah lama sangat sebab dia sebelum ini menetap di Turki. Balik semula ke sini, kenal dengan Shahir. Lepas itu mereka putus. Mereka berhubung semula, tengok-tengok Shahir sudah ada teman wanita yang lain. Itu yang menyebabkan betina itu mengamuk. Dengar kata ada yang sudah menyerahkan diri di balai polis dan semua sudah ditahan," katanya. - THEHYPEMEDIA.COM

Read more ...

Jerebu : Shah Alam Rekod IPU 211 Hari Ini

21 Okt - Sebanyak 30 kawasan mencatat bacaan Indkes Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat setakat jma 7 pagi tadi.

Shah Alam mencatat bacaan IPU paling tinggi pada pagi tadi dengan bacaan 211 iaitu sangat tidak sihat.

Pelabuhan Klang mencatat bacaan 195 diikuti Putrajaya 184, Banting 181, Petaling Jaya 178 dan Kuala Selangor 151. - Siakapkeli.my

Read more ...

Jerebu semakin buruk, 30 kawasan IPU tidak sihat

Keadaan jerebu di seluruh negara semakin buruk pagi ini, dengan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di 30 kawasan disenaraikan sebagai "tidak sihat".

Pada jam 7 pagi ini, bacaan IPU di Shah Alam mencatatkan 211, yang dikategorikan sebagai "sangat tidak sihat".

Kementerian Pendidikan telah mengarahkan sekolah di kawasan di mana kualiti udara berada dalam kategori tidak sihat supaya ditutup hari ini.

Pada jam 10 malam tadi, Kangar, Perai dan Kuching adalah antara 29 kawasan yang mencatatkan kualiti udara tidak sihat.

[Berita lanjut menyusul]

Read more ...

Tidak berlaku jerebu kuning - JAS

KUALA LUMPUR: Jabatan Alam Sekitar (JAS) hari ini menafikan kewujudan fenomena 'jerebu kuning' seperti yang tersebar di media sosial.
Read more ...

Inilah Teguran Dari Rahmat Pencetus Ummah Buat TMJ Setelah Mewarnakan Rambutnya

Kaki Berita Online Inilah Teguran Dari Rahmat Pencetus Ummah Buat TMJ Setelah Mewarnakan Rambutnya Jika Benar sayang Tengku Mahkota Johor janganlah sokong dan puji apabila TMJ melakukan kemungkaran(mewarnakan Rambut) Jika sayang TMJ, kita doa dan nasihat, bukan jadi penggalak dan pembela kesalahan TMJ Edited : kepada semua yang sayang TMJ termasuk saya Gunalah perkataan yang baik lagi hikmah bagi menegur Ingatlah bila bila masa Allah boleh muliakan seseorang Moga Allah beri kemuliaan Itu dengan Memuliakan Allah
Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *