Recent Post

Tuesday, January 12, 2016

Wanita, teman lelaki ditahan tanam bayi baru dilahirkan

Hasil siasatan awal mendapati wanita berusia 25 tahun itu melahirkan bayi tersebut pada Ahad lepas di sebuah rumah di Nilai.
Read more ...

My.com

Read more ...

(TAHNIAH) Shaheizy Sam & Syatilla Melvin Umum Bakal Berkahwin Februari Ini

Setelah beberapa bulan berdiam diri dan saling menafikan sedang menjalinkan hubungan cinta, akhirnya pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin mengumumkan bakal berkahwin pada 8 Februari ini.

Pengumuman tersebut dilakukan dalam satu sidang media khas yang berlangsung di Hotel Sunway Putra sebentar tadi.

Majlis perkahwinan juga bakal menjadi Wedding Of The Year apabila menerima tajaan keseluruhan berjumlah RM25 juta.

Menurut Sam beliau sangat terkejut apabila dimaklumkan mengenai penajaan tersebut dan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang sudi menaja perkahwinan beliau dan Syatilla.

Sejujurnya saya sendiri tidak tahu siapa penaja majlis kahwin kami. Bukan apa, saya menyerahkan segala urusan perkahwinan kepada ibu. Apa pun terima kasih kepada semua pihak penaja. Apabila dimaklumkan jumlah keseluruhan, saya memang terkejut.

Majlis nikah pasangan itu akan berlangsung di kediaman Syatilla di Nibong Tebal, Pulau Pinang disusuli majlis resepsi sebelah pihak perempuan pada 9 Februari di Bukit Jawi Golf Club, Pulau Pinang.

Majlis resepsi sebelah pihak Sam pula akan diadakan pada 14 Februari di Hotel Mandarin Oriental, Kuala Lumpur dan majlis meraikan peminat pada 20 Februari.

Amboi pandai sungguh pasangan ini cover line bukan? Baru sahaja pagi tadi keluar artikel Syatilla nafi ada hubungan dengan Sam, tiba-tiba dah umum bakal berkahwin. Apa-apapun tahniah kami ucapkan kepada mereka berdua, tentu hebat kan majlis perkahwinan mereka nanti. Iyalah tajaan sehingga RM25 juta kot..

Sumber Berita: Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.
Read more ...

FASHA SANDHA & JEJAI DAH BERBAIK?

Masihkah anda ingat dengan gosip dan dakwaan mengenai rumahtangga Fasha Sandha dan suaminya, Rizal Ashram Ramli atau lebih dikenali sebagai Jejai yang dikatakan sedang retak dan hanya menanti belah?

Malah ada sumber mengatakan salah seorang ahli keluarga Jejai menyebabkan hubungan pasangan ini panas termasuk mengaitkan nama Nora Danish dalam masalah berkenaan.

Namun melalui perkongsian gambar terbaharu yang dmuatnaik oleh pasangan ini dilaman sosial, seakan membuktikan hubungan mereka sudah pulih.

Gambar tersebut menunjukan pasangan ini sedang menghantar anak pertama mereka, Putra Rayfal ke sekolah.

Walaupun tiada gambar bersama, namun Fasha dan Jejai, masing-masing mengeluarkan gamb ar bersama anak mereka dalam kereta yang sama menerusi akaun Instagram.

Meskipun Fasha belum membuat sebarang kenyataan mengenai status terkini rumah tangga beliau, peminat sudah mula gembira dengan perkhabaran tersebut.

Ada juga yang memberikan kata-kata semangat buat Fasha dan Jejai agar mempertahankan perkahwinan mereka dan tidak mudah termakan dengan hasutan orang luar.

         ________________________

FACEBOOK - SANTAI - PAPARAZZI - NOSTALGIA - GALERI - YOUTUBE - ROMANTIKA - SEJARAH MYARTIS - INSTAGRAM - TWITTER

TwitterFacebookGoogle PlusRSS FeedEmail

Read more ...

Nadia Brian Selesa Diurus Oleh Ibu Sendiri

Pelakon wanita yang semakin dikenali, Nadia Brian akui lebih selesa diurus oleh ibu sendiri kerana mengetahui kehendak dan keperluannya untuk semua perkara.

Walaupun masih baru dalam industri, khidmat ibunya amat diperlukan agar kehidupannya lebih teratur menguruskan hal kariernya sebagai pelakon.

"Buat masa ini memang saya selesa dengan ibu, dia banyak memberi saya nasihat dan apa yang perlu saya lakukan apabila menerima apa-apa tawaran.

"Saya juga yakin bukan saya seorang sahaja yang diuruskan oleh ibu sendiri, ramai lagi selebriti lakukan perkara yang sama.

"Jadi masing-masing ada cara tersendiri untuk menguruskan kerjaya sama ada mengunakan khidmat ahli keluarga mahupun orang lain," kata Nadia kepada portal Murai.com.my.

Nadia ditemui di Majlis Sidang Media Teater Muzikal Bikers Kental di Istana Budaya baru-baru ini turut teruja apabila dirinya terpilih untuk membintangi teater ini dengan nama-nama besar yang lain.

"Saya bersyukur sangat, untuk pengetahuan semua saya mempunyai diploma dalam bidang teater sebelum menyambung pengajian ke peringkat Ijazah dalam bidang komunikasi dan pengajian media.

"Jadi, saya akan guna input-input yang saya belajar dalam bidang teater untuk praktikkan dalam teater ini.

"Perasaan gembira itu bercampur juga dengan gugup kerana teater ini turut dibintangi pelakon hebat seperti Awie dan Zizan Razak.

"Saya akan lakukan yang terbaik dan buktikan kepada semua, saya mampu lakukan dan sedia menerima kritikan andainya ada yang silap sepanjang teater itu berlangsung nanti," akhiri Nadia dengan senyuman.

Oleh Mohd Ishahrulddin TahirArtikel Ini Disiarkan Pada Selasa, 12 Jan 2016

 

Read more ...

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – RIDE ALONG 2

Salam semua pembaca Budiey.com yang budiman,

Bagi memeriahkan lagi acara Premiere With Budiey pada awal tahun 2016 ini, Budiey.com ingin menjemput Budieyators semua bersama selebriti untuk menonton sebuah filem komedi yang pastinya korang akan gelak sakan menontonnya. Salah satu filem yang Budiey maksudkan ialah filem RIDE ALONG 2.

Filem ini merupakan filem hollywood terbaru yang disutradarai oleh Tim Story berdasarkan senario yang ditulis bersama dengan Phil Hay & Matt Manfredi. Filem ini juga turut dibintangi oleh aktor kelas A hollywod iaitu Ice Cube, Kevin Hart, Ken Jeong, Benjamin Bratt, Olivia Munn. A Will Packer Productions / Cubevisionmemproduksi filem ini akan menayangkannya mulai 21 Januari 2016.

Sebelum apa-apa, Budiey mahu korang tonton trailer filem penuh dramatik gelak ketawa RIDE ALONG 2 di mana anda dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa ke pawagam. Beberapa orang selebriti dan influencers juga akan dijemput untuk memeriahkan tayangan ini.

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer RIDE ALONG 2 yang telah diriliskan di dada Youtube saluran United International Pictures Malaysia.

Budiey kira, ramai yang super-duper excited nak tengok movie Hollywood yang dengan drama yang sungguh lawak ni.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 21 Januari 2016.

Untuk kalian yang menyukai filem komedi, pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Sinopsis Filem RIDE ALONG 2

ICE CUBE (22 Jump Street, Barbershop) and KEVIN HART (Get Hard, The Wedding Ringer) lead the returning lineup of Ride Along 2, the sequel to the blockbuster action-comedy that gave us the year's most popular comedy duo.

In Ride Along, fast-talking security guard Ben Barber (Hart), newly accepted into the academy, joined James Payton (Cube)—a quick-tempered Atlanta Police Department detective—to patrol the streets of Atlanta. In an attempt to prove that he was more than just a video-game junkie, Ben tried to show his future brother-in-law that he deserved to marry James' sister, Angela (TIKA SUMPTER of Tyler Perry's A Madea Christmas, Get on Up). While on what was supposed to be a typical ride along, Ben became entangled in the detective's latest case…and experienced the most insane 24 hours of his life.

Not only did their wild night lead them to the most notorious criminal in Atlanta, Ben played a key role in bringing down the crime lord…and made it that much more difficult for James not to give him his blessing to marry Angela.

The sequel picks up about a year after our heroes' last adventure. Plans for a quick trip to Miami go awry when their unorthodox policing gets them into a compromising situation that threatens to derail a major case…and Ben and Angela's upcoming wedding day.

Not content to work as a beat cop, Ben, a recent academy graduate, now aspires to be a detective like his soon-to-be brother-in-law. However, James still doesn't think that he has what it takes for the job.

With the wedding approaching, the accident-prone rookie is laser-focused on planning but wants to join his mentor on what should be a routine trip from Atlanta to Miami. At Angela's request—and Lt. Brooks' (BRUCE MCGILL of Lincoln, Law Abiding Citizen) begrudging permission—James reluctantly takes Ben with him to Miami to follow up on a lead connected to a drug-ring case he's been trying to crack.

Upon their arrival, they run afoul of Maya (OLIVIA MUNN of HBO's The Newsroom, X-Men: Apocalypse), a crack-wise homicide detective with a no-b.s. exterior and sense of humor even drier than James. She has no problem going toe-to-toe with the guys, and lets them know that Miami is her turf.

The case also brings them to AJ (KEN JEONG of The Hangover series, Pain & Gain), a shady, cocky computer hacker who fancies himself a ladies' man. AJ reluctantly becomes a third wheel for James and Ben when he reveals evidence that implicates a well-respected local businessman in a series of felonies.

Enter the incredibly wealthy Antonio Pope (BENJAMIN BRATT of Miss Congeniality, TV's Law & Order), a charismatic executive who harbors a vicious streak and rules South Florida's drug trade. If Ben and James can convince the authorities that the philanthropist is a brutal crime lord capable of unimaginable violence, they'll stop his spree. If they fail, they'll not only unleash every weapon in Antonio's arsenal…they'll have to explain to Angela why the wedding is missing both the groom and the best man.

TIM STORY (Barbershop, Think Like a Man series) returns to the series to direct the action-comedy that is written by PHIL HAY (Clash of the Titans) & MATT MANFREDI (Clash of the Titans), based on characters created by GREG COOLIDGE (Employee of the Month). WILL PACKER (Think Like a Man series, Ride Along) produces the sequel along with Ice Cube, MATT ALVAREZ (Straight Outta Compton, Ride Along) and LARRY BREZNER (Ride Along, Good Morning, Vietnam).

The behind-the-scenes team is led by a talented group of frequent Tim Story collaborators and those new to his crew.

They include director of photography MITCHELL AMUNDSEN (Horrible Bosses 2, Mission: Impossible III), production designer CHRIS CORNWELL (Think Like a Man series, Ride Along), editor PETER S. ELLIOT (Think Like a Man series, Iron Man 3), costume designer OLIVIA MILES (Entourage, Plush) and composer CHRISTOPHER LENNERTZ (Ride Along, The Boss).

Ride Along 2 is executive produced by NICOLAS STERN (Creed), RON MUHAMMAD (Straight Outta Compton), SCOTT BERNSTEIN (Straight Outta Compton), CHRIS BENDER (The Hangover) and JC SPINK (We're the Millers). 

Peraduan Tayangan Premiere Filem RIDE ALONG 2

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 97 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

20 Januari 2016 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.30 malam

Tempat:

GSC 1 UTAMA

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere RIDE ALONG 2– Budiey.com di GSC 1 UTAMA. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah: 1.  'Like' Facebook page Budiey Dot Com dan 'Follow' Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/uipmalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #RIDEALONG2 kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua orang pelakon utama filem RIDE ALONG 2

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere RIDE ALONG 2 – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere RIDE ALONG 2 – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

18 Januari 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada www.facebook.com/UIPMalaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup mencuit hati ini mulai 21 Januari 2016.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/UIPMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel United International Picture : www.youtube.com/UIPMalaysia

Dapatkan info lanjut di laman website: www.uip.com.my

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and 'Like' Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Read more ...

'Kita Tidak Tahu Masalah & Sifat Seorang Ibu Bila Anaknya Kelaparan'

Sambil duduk di kantin, ada dua lelaki duduk bersama saya, semeja. Masing-masing menghadap gajet masing-masing. Saya terus menikmati sarapan pagi ala kadar. "Apa nak jadi dengan perempuan sekarang? Nak menyusukan anak pun muat naik di media sosial. Tengoklah ini, senyum dengan tak ada rasa malu. Kalau aku jadi suami dia, memang aku bahasakan!" luah seorang lelaki.  "Entah! Carilah tempat tersorok kalau ye pun nak menyusukan anak," balas sahabatnya.  Saya terus meneguk minuman tanpa berkata apa-apa. Semakin rancak mereka bergosip, menjadi semakin panjang pula ceritanya. Saya tahu sesekali mereka memandang saya.  Usai menghabiskan makanan dan minuman, saya juga melakukan perkara yang sama. Membuka telefon bimbit dan melihat laman Facebook. Tiba-tiba salah seorang dari mereka bertanya kepada saya. "Tuah sudah berkahwin?" tanyanya. "Alhamdulillah sudah," saya menjawab sambil menggaru kepala yang terasa seperti ada kutu yang merayap. Sejujurnya saya terasa seperti malas hendak berbicara isu seperti ini.  "Tuan sudah tengok perangai perempuan zaman sekarang? Maksud saya jenis yang tidak tahu malu, menyusu dan menetek anak di depan khalayak?" soalnya. Saya mendiamkan diri seketika. "Maaflah, saya tak pandai nak komen. Cuma kalau saya ternampak ada wanita atau ibu yang sedang menyusukan anak di depan khalayak ramai, saya akan melarikan pandangan ke arah lain.  "Iyalah, kita tidak tahu masalah dan sifat seorang ibu bila anaknya kelaparan. Begitu juga bila saya melihat gambar wanita yang sedang menyusukan anak dalam media sosial. Saya tak pandang lama, saya terus scroll ke bawah. Mudah sahaja. "Bagi saya, kalau tidak suka dengan perbuatan orang yang menyakitkan mata, tak payah tengok," kata saya kepadanya yang membuatkan mereka berdua terdiam. Ada ketikanya, diam juga boleh menambahkan markah untuk kita masuk syurga. - Abang Long | Ditulis semula untuk siaran di THEHYPEMEDIA.COM

Read more ...

DAP Ishtihar PAS Sebagai Musuh Utama

SHAH ALAM, 11 Jan: Naib Pegerusi DAP Selangor hari ini mengishtiharkan pendirian parti tersebut yang menyifatkan PAS sebagai musuh utama.

Datuk Teng Chang Khim berkata, ia susulan kenyataan dari Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Abdul Samad sebelum ini yang menganggap DAP sebagai musuh kepada parti berkenaan.

"Dia (PAS) dah isytihar (sebagai musuh), kita sahut kerana kita pantang dicabar.

"Dalam pentadbiran kerajaan negeri, kita bersikap profesional. Untuk pilihan raya umum (PRU) akan datang, kita tetap menempatkan calon DAP bagi kerusi ditandingi PAS," katanya.

Sementara itu, Iskandar yang juga Pesuruhjaya PAS Selangor berkata PAS akan menjadikan DAP sebagai musuh pada PRU akan datang.

"Buat masa ini, kita akan tetap bekerjasama dan meneruskan kerjasama parti sehingga PRU akan datang," katanya sebagaimana lapor Berita Harian.

PAS sebelum ini di Ijtimak Pilihanraya PAS Selangor di Stadium Tertutup Kuala Selangor menganggap DAP musuh terbaru mereka a pabila DAP bertindak mahu meletakkan lapan calon di lapan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) yang disandang PAS di Selangor pada PRU akan datang. - Siakapkeli.my

Read more ...

Khairy tak tahu rasanya bila kelaparan, kata bekas pelajar

Bekas mahasiswa Fahmi Zainol mendakwa bahawa Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin tidak tahu bagaimana rasanya menjadi seorang pelajar yang kelaparan kerana dia dilahirkan dalam golongan 'bangsawan'.

"Sebenarnya Khairy tidak tahu apa-apa. Sejak beliau lahir

terus berada dalam golongan "bangsawan", kahwin pula dengan anak Pak Lah (bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi).

"Beliau tidak pernah meminjam duit sewaktu belajar dahulu," kata Fahmi (foto) yang juga ketua Biro Mahasiswa Angkatan Muda Keadilan (AMK) dalam satu kenyataan semalam.

Bekas pemimpin majlis pelajar di Universiti Malaya itu mengulas kenyataan Khairy bahawa walaupun terdapat pelajar yang susah namun menteri itu berpendapat tidak ada kes pelajar yang kebuluran.

Walaupun Fahmi bersetuju bahawa tidak semua mahasiswa kebuluran, tetapi majoritinya kelaparan dan memerlukan bantuan.

Oleh itu, katanya, Khairy sebagai seorang menteri, sepatutnya sekurang-kurangnya melahirkan perasaan simpati terhadap apa yang berlaku pada mahasiswa dan bukannya menutup isu itu.

Fahmi mencabar Khairy: "Jika beliau berani, cubalah beliau menjadi mahasiswa Malaysia tahun 2016. Pinjam duit PTPTN, dan jangan dapatkan bantuan duit dari keluarga mahupun kroni."

[Baca berita penuh]

Read more ...

Kelantan setuju stadium merah jambu

KOTA BHARU: Isu warna stadium Sultan Muhammad IV dianggap selesai selepas kerajaan negeri Kelantan bersetuju menukar warnanya kepada merah jambu.
Read more ...

Pengakuan Mengejutkan! Inilah Yang Terjadi Kepada Marsha Dan Suami Selepas Kahwin

132 Shares

Share

Share

Share

Email

Bertarikh 31 Disember 2015 yang lalu, Marsha kerana telah sah bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan iaitu Mohamed Shaiful Nizam.

Marsha dalam pada itu, melahirkan rasa syukur lantaran perkahwinan dengan jejaka pilihan hatinya, Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail berjalan lancar.

"Akhirnya, saya sudah menemui lelaki yang tepat sebagai suami. Dia telah menjadi tulang belakang dan pendokong paling kuat serta sentiasa cuba memahami diri saya dalam mengharungi liku kehidupan terutama ketika hari-hari saya yang diselubungi mendung. Tiada alasan lain mengapa saya memilihnya.

Artikel menarik:- (GAMBAR) Sekitar Kemeriahan Majlis Resepsi Marsha Milan Dan Mohamed Shaiful Nizam

Pengakuan Mengejutkan! Inilah Yang Terjadi Kepada Marsha Dan Suami Selepas Kahwin

Bagi Marsha, bergelar seorang isteri merupakan tanggujawab baru yang perlu dipikul olehnya.

"Perkahwinan ini merupakan tanggungjawab baru yang harus saya pelajari. Saya rasa sungguh bertuah menjadi isteri kepada Shaiful dan sangat teruja untuk menjadi isteri yang terbaik.

Mengulas mengenai cahaya mata, Marsha tidak menolak seandainya dikurniakan zuriat dalam tempoh terdekat.

""Soal cahaya mata, kalau diberikan rezeki kami memang inginkan cahaya mata segera. Untuk bulan madu pula setakat ini kami belum menetapkan ke mana destinasi pilihan kami kerana masing-masing ada tanggungjawab yang perlu didahulukan," kata Marsha yang turut mengakui dalam sebuah program hiburan masih belum tinggal sebumbung dengan suaminya buat masa ini.

Pasangan ini bernikah di Pulau Pinang pada 31 Disember. Majlis resepsi pula telah berlangsung di Hotel Majestic Kuala Lumpur, 8 Januari lalu. Sebagai tanda cinta buat suami, pengacara Mentor Milenia ini mencipta sebuah lagu berjudul Sudah Ku Temui.

1,821 total views, 1,821 views today

, , , , , , , , , , Gosip Artis Terkini 2015, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Read more ...

GUAN ENG MASIH KECUT BUAH KERANDUTNYA!!!

SEMUT HITAM GUAN ENG MASIH KECUT BUAH KERANDUTNYA!!! Dah masuk minggu yang ke berapa pun, kita dah lupa. Tapi apa yang pasti, Si Tokong DAPigs tu masih lagi tidak mengambil tindakan sepertimana yang diperkatakan sebelum ini. Walaubagaimana pun, Si Tokong DAPigs tu tidak menafikan yang dia mengenali Mohamed Razali Abdul Rahman. Sebaliknya, menafikan dakwaan yang dibuat bahawa Mohmed Razali adalah bekas pegawai khasnya. "Saya ingin mengatakan bahawa ini adalah fitnah jahat oleh parti PAS yang mereka petik bahawa Razali adalah bekas pegawai saya."Beliau (Razali) tidak pernah menjadi pegawai (saya), diambil bekerja dalam apa-apa jawatan,"katannya kepada pemberita semalam. IRONIKnya, Si Tokong DAPigs tu mengambil masa lebih kurang 10 hari untuk menjawab pendedahan yang dibuat oleh Pengarah Pusat Penyelidikan PAS yang merumuskan pendedahan yang pernah diutarakan oleh Mohamed Razali. 29 Disember tahun lalu Dr Mohd Zuhdi merumuskan tiga isu penting Mohamed Razali seperti berikut : 1. Pakar perisikan Israel terlibat untuk melatih G17 atau kumpulan seramai 17 orang pakar strategi DAP yang diketuai oleh Tony Phua, yang mana saudara Mohamed Razali mengakui beliau adalah bekas anggota kumpulan itu.2. Sejak menjawat jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kerap ke Singapura bertemu dengan wakil kedutaan Israel, dan saudara Mohamed Razali antara yang mengambil maklum urusan pertemuan tersebut.3. DAP didakwa ditawarkan dana PRU ke 13 sebanyak USD 300 juta oleh Israel, dan seterusnya Mohamed Razali mendakwa sebuah pengkalan tentera Israel baru akan diwujudkan di Port Dickson sebagai balasan jika DAP berjaya menguasai Putrajaya. - seterusnya... Selain menafikan jawatan Mohamed Razali secara spesifik, jawapan Lim seterusnya hanya bercorak umum dan mempunyai kecenderungan untuk mengalih isu dengan menyerang pihak lain. Apa yang jelas, tindakan Si Tokong DAPigs tu membuktikan bahawa dia hanya sekadar pandai memberikan alasan bertaraf Longkang tetapi TAKUT nak ambik tindakan yang sewajarnya. Sampai hari ini, Si Tokong DAPigs tu TAKUT nak saman Razali!!!
Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *