Recent Post

Friday, July 31, 2015

MH370 families still waiting for official statement after Reunion debris find

Selamat Omar, father of a MH370 passenger, says he is not too hopeful the Reunion Island wreckage belongs to MH370. – Reuters filepic, July 31, 2015.Relatives of Malaysia Airlines (MAS) flight MH370 passengers are still waiting for official confirmation from the authorities on the discovery of a debris in La Reunion Island on Wednesday, which could be from the ill-fated aircraft.

For Selamat Omar, 60, father of passenger Mohd Khairul Azmi, he was not too hopeful the wreckage belonged to MH370 as the distance was too far from the search area in the Indian Ocean.
"Nonetheless I am leaving it all to the government and investigators, whatever they say, I accept. If the debris is from MH370, then I am thankful," he said today.

Selamat said MAS has been keeping them informed on each latest development on MH370.
"MAS contacted me on the current development in the search for MH370 including the debris found two days ago."

As for Kelvin Shim, 39, husband of MH370 flight attendant Christine Tan, he was confused whether the debris found could really be part of the ill-fated aircraft since the investigation was still going on.
"Actually I don't know whether the debris found in Reunion Island is part of the aircraft. If it is proven to be part of it, I would really like to go there myself."

He also said that MAS sent him two emails yesterday and today to inform him about the latest development and one of the emails contained a letter said to be from Prime Minister Datuk Seri Najib Razak.

"They called me to check whether I have received the emails or not and they kept updating and said they would try their best to get the first hand news to us."

For the eldest daughter of MH370 chief steward Andrew Nari, Maira Elizabeth Nari, 19, she hoped for something assuring on the latest discovery.

"I am jittery over the outcome of the investigation team on the find."

She described the latest development on MH370, which was disseminated via social websites as something not credible, but she would leave it to the authorities to investigate.

On Wednesday, several images of a wreckage believed to be the flap of a Boeing 777 on social media gave new hopes in the search for the missing MH370 aircraft.

Airlive.net, a website on aviation industry news and information tweeted a picture of a wreckage and uploaded the status "Broken piece of wing found on La Reunion Island, could that be the flap of #MH370?"
Flight MH370 vanished from the radar at about midnight on March 8 last year while flying from Kuala Lumpur to Beijing carrying 227 passengers and 12 crew members. – Bernama, July 31, 2015.
Read more ...

Model pergerakan boleh jadi petunjuk baru pencarian MH370

KUALA LUMPUR: Model pergerakan bahagian pesawat boleh menjadi petunjuk kepada pencarian Penerbangan Malaysia MH370, kata Kapten (B) Rahmat Omar, Bekas Penyiasat Penerbangan TUDM.
Menurut beliau, daripada model pergerakan itu, siasatan mungkin akan dapat difokuskan dengan lebih baik lagi di kawasan pencarian yang ada sekarang.

"Apa yang perlu dilakukan ialah melihat kembali drift model (model pergerakan) berdasarkan kepada bahagian pesawat yang ditemui, berat dan sebagainya, dan lihat berapa lama ia telah hilang serta punca bahagian ini sebenarnya mula bergerak 17 bulan yang lalu," katanya kepada Astro AWANI.
Bagaimanapun katanya, semua pihak perlu menunggu dengan lebih lanjut lagi pengesahan daripada pasukan penyiasat di Perancis.

BACA: Serpihan di Pulau Reunion milik MH370? Apa yang diketahui setakat ini

Pasukan pencarian Australia pada Jumaat berkata mereka 'berkeyakinan tinggi' sisa pesawat yang dijumpai di Pulau Reunion, berhampiran Madagascar pada Khamis adalah dari pesawat MH370 dan proses identifikasi akan diperolehi dalam masa 24 jam.

Timbalan Perdana Menteri Australia, Warren Truss memaklumkan penemuan serpihan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 adalah konsisten dengan kawasan pencarian sebelum ini.

Sejak dilaporkan terputus hubungan pada Mac tahun lalu, pasukan pencari tidak menjumpai serpihan pesawat MH370.

Kerajaan Malaysia kemudiannya mengisytiharkan kesemua 298 penumpang dan anak kapal yang berada di dalam pesawat berkenaan telah terkorban.
Read more ...

Umno Tanjung Malim batal hasrat jemput Mukhriz

Umno Tanjung Malim memutuskan untuk membatalkan hasrat menjemput Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir untuk merasmikan serentak mesyuarat tahunan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri Umno bahagian itu, esok.

Ketua bahagian tersebut, Datuk Khusairi Abdul Talib memberitahu SuaraTV, ia bagi memastikan suasana politik di peringkat bahagian itu kekal aman.

Katanya, beliau telah berbincang dengan ketua-ketua sayap terbabit dan mereka sepakat membatalkan hasrat menjemput Mukhriz dan digantikan dengan Menteri Besar Perak Datuk Seri Zambry Abdul Kadir untuk merasmikan mesyuarat berkenaan.

"Keputusan ini dibuat bagi menjaga suasana aman politik di Tanjung Malim agar tiada sebarang masalah kerana kami tidak mahu unsur-unsur yang boleh memecah belahkan sokongan rakyat terhadap kepimpinan Presiden, Datuk Seri Najib Tun Razak" katanya kepada SuaraTV.
[Baca berita penuh/asal]
Read more ...

Tiga tentera Arab Saudi maut akibat serangan Yaman

RIYADH: Seramai tiga tentera Arab terbunuh dan tujuh pengawal sempadan cedera akibat serangan Yaman hari ini, kata agensi berita Arab, SPA.

Serangan berlaku di Dhahran Aljanoub, daerah Saudi di rantau sempadan Aseer, kata SPA memetik jurucakap keselamatan di kementerian dalam negeri.

Kenyataan itu tidak menyatakan siapa yang bertanggungjawab ke atas serangan, tetapi pemberontak Houthi dan pasukan yang setia kepada bekas Presiden Yaman, Ali Abdullah Saleh pernah melakukan serangan yang sama sebelum ini.

Agensi berita Saba, yang dikendalikan Houthi berkata awal semalam bahawa mereka melancarkan roket di beberapa kawasan sempadan Arab, termasuk Aseer.

SPA berkata tentera darat memberi maklum balas kepada serangan itu dan memusnahkan pelancar peluru berpandu.

Pasukan Arab dan Houthi mula berbalas tembakan merentasi sempadan sejak perikatan Arab mula beroperasi. - REUTERS
Read more ...

Medis Tradisional Yang Ampuh Jika Anda Digigit Lipan, Kala Jengking, Ular, atau Menginjak Paku



MEDIS TRADISIONAL YANG AMPUH (Dipersembahkan oleh Jasman Jalaluddin,SH) Apabila anda mengalami hal dibawah ini:

1. Digigit Lipan, Kala Jengking atau Ular. 2. Terinjak Besi Paku baru apalagi yang Karatan.

Maka lakukan pengobatan ini!:

1. Sediakan minyak makan satu sendok makan

2. Sediakan kain perca atau robek kain/baju sudah tidak layak pakai yang bahannya dari benang (kapas) ukuran 10x10 cm. Tidak dibolehkan memakai bahan nilon atau cotton.

3. Sediakan satu buah geretan/korek api/mancis.

4. Gulung kain perca dengan telapak tangan, kemudian celupkan satu bagian (ujungnya) kedalam minyak makan! Selanjutnya bakar bagian yang basah oleh minyak makan tadi. Biarkan beberapa detik sampai api menyala dan cambukan pelan-pelan kebagian yang digigit atau yang luka oleh besi paku! Banyak cambukan antara 8 - 10 kali, jangan lebih dari 10 kali! Karena akan menyebabkan luka bakar pada kulit yang dicambuk.

Apabila anak anda masih berumur 2-5 tahun, cukup 5 kali saja. Hilngkan rasa kasihan terhadap korban disaat anda mencambuk bagian yang luka, karena rasanya sangat sakit dan perih. Insya Allah racun/bisa yang menjalar dalam tubuh akan hilang. Selamat mencoba, semoga bermanfaat dengan berharap Allah meridhai.

Diperbolehkan menyebarluaskan kepada saudara anda yang lain dengan tidak merubah isi dan susunan yang aslinya.


Read more ...

Tips Paling Simple Untuk Menjadi Orang Kaya

Nak merasa jadi orang kaya ? Boleh try amalkan tips simple kat bawah ni :



1. Lepas makan kat restoran / gerai makan, tinggalkan shj duit balance yg seringgit dua/sen tu sebagai tips kpd mereka yg serve kita. Tak luak pon duit kat dalam poket. Jutawan pun belum tentu boleh buat.

 2. Time isi minyak kereta, lepas attendan pam tlg kita cuci cermin atau isikan minyak, ringankan tangan bagi token. Tak kiralah apa bangsa sekalipun,kita tidak tahu doa yg mana akan makbul. Mereka yg berkereta mewah dan pakai driver, belum tentu ada peluang utk buat camtu.

3. Jika kita singgah solat kat mana2 surau atau masjid,jgn lupa lepas solat seluk poket carik note yang paling BESAR utk disedekahkah ke tabung masjid. Manalah tau, mungkin sumbangan terakhir kita. Hanya orang yg betul-betul kaya mampu berbuat demikian.

 4. Cuba ubah tempat kita shopping barang keperluan harian. Selalunya kita ke pasaraya besar spt Tesco/Giant, cuba shopping kat pasar tani pulak kali ni. Sambil tolong penjual/petani. Tak perlu berkira sgt mintak tawar menawar sayur atau lauk mentah tu.

5. Time nak belikan mainan anak, bawak je diorang ke pasar malam. Bagi duit RM10, macam2 toys boleh beli kat sana. Sambil boleh bantu peniaga pasar malam. Daripada duk gi Toys r Us, RM10 buat bayar parking je.

 6. Bila naik teksi, genapkan ajer tambang tu. Dengan niat utk sedekah. Jika mereka diberi peluang, mungkin mereka tak nak jadi pemandu teksi.Tak semua orang berpeluang naik teksi & jd penumpang.

7. Adakala kita tgh queue di kaunter bayaran mini market, jumpa budak2 merengek nak beli jajan or gula2, apa salahnya tolong amikkan dan bayarkan. Buat diorang tersenyum.

8. Time travel balik kampung, singgah di mana-mana RNR, liarkan pandangan kita. Tengok2 la orang sekeliling. Ada yg singgah dgn family ramai, naik kereta lama siap berhimpit anak ramai. Makan pon mcm kena kongsi. Apa salahnya belikan air atau bayarkan makan walaupun mereka mampu.

9. Masa kita minum di kedai kopi/kedai makan,sekali sekala tu apa kata kita cuba bayarkan makan atau minum utk meja sebelah. Usha dulu la meja, tengok yg mana yg patut dibayar. Tak perlu sebab dan alasan.

 10. Jika ada peluang pergi melawat org sakit kat wad, time nk belikan buah tangan, apa kata beli extra 1 pack. Pass kat jiran dia katil sebelah. Doakan ksejahteraan mereka.Besar nilainya bg org yg tgh sakit dpt ingatan sebegitu. Orang kenamaan shj biasanya ada peluang buat camtu. Kita tidak memerlukan masa dan saat yg sesuai utk menjadi orang kaya. Kita juga tak perlu sebab dan alasan tertentu utk menjadi seperti orang kaya. Apa yang penting adalah KEIKHLASAN. Cubalah, InshaAllah kiat akan menjadi seperti orang kaya dan usah khuatir kerana kita tidak akan menjadi seorang yang papa kalu buat perkara di atas. Hari ini mungkin tangan kita yg memberi, mana tahu esok lusa kita pula yg akan menerima? SHARE utk semua dgn harapan kita semua menjadi orang KAYA DUNIA AKHIRAT.

Nukilan Original : Wm Syamzari Credit from FB WM Syamzari
Read more ...

movie madagascar 2 adalah cerita tentang mh 370

1. Sebahagian sayap kapal MH370 dijumpai di pulau Reunion baru-baru ini. Itu fakta yang semua orang tahu.

2. Malaysia sudah menghantar pakar kita ke sana untuk mengesahkan bahawa kapal itu milik kita atau tidak.

3. Bagi pakar- pakar penerbangan, adalah logik untuk kapal terbang MH370 untuk terdampar ke situ, mengikut bacaan arus ombak Lautan Hindi.

5. Ilmu di atas adalah ilmu orang awam. Ilmu yang dicerita pada berita jam 8. Ilmu yang dibenarkan tersebar pada orang awam kerana sebab tertentu.

6. Sejak penjajahan British ke seluruh Asia 400 tahun lepas , segala tindak tanduk British , Amerika (British baru) bukanlah dirancang secara berbasa-basi, cincai bocai. Setiap gerak- geri politik , ekonomi , dan ketenteraan mereka dirancang rapi.

7. Sejak datang Utusan Tuhan yang Terakhir 1400 tahun lepas, kita diajar untuk mempercayai  akan kehadiran seorang lelaki , yang akan mengusai dunia, yang akan menjajah bumi ini , beberapa detik sebelum kiamat. Dajal nam anya.

8. Pengkaji-pengkaji berita akhir zaman bersepakat , dialah yang mengawal dunia sekarang dengan cara New World Order , kepada sesiapa yang masih kurang faham dengan "logik" dunia akhir zaman boleh tonton video Video The Arrivals Ber subtitile Melayu di SINI .  Tengok lepas habis baca post ini.

9. Peristiwa-peristiwa besar di dunia seperti 9/11 dan lain- lain "mereka" akan paparkan dan tayang kepada masyarakat dunia lama sebelum peristiwa itu terjadi. Lihat gambar di bawah.

11. Kenapa Dajal dan bala tenteranya suka menayangkan plan mereka dulu sebelum peristiwa itu terjadi? Ini supaya apabila Dajal akan mengaku dirinya Tuhan nanti, dia senang nak mengaku bahawa dia tahu segala-galanya di langit dan di bumi, seperti Tuhan.

12. Orang yang lemah imannya mestilah akan tertipu dan beriman kepada Dajjal.

13. Berbalik kepada topik asal. MH370. Cara yang sama telah digunakan dalam peristiwa ini. Kali ini mereka menggunakan movie Madagascar 2.

14. C erita ini ditayang pada tahun 2008 , tetapi meramalkan peristiwa pada tahun 2014. Baca betul-betul apa kami tulis selepas ini.

15. Dari segi lokasi , pulau Reunion tempat dijumpainya serpihan sayap MH370 terletak betul-betul di sebelah Madagascar. Adakah ini kebetulan?

16.  Mengikut bacaan arus ombak , kami meramalkan kerajaan akan menjumpai bangkai besar pesawat di dalam pulau Madagascar itu sendiri. Seperti yang ditunjuk di dalam movie ini. Tunggu 2 3 bulan lagi kalau tak percaya.

17. Dalam teori konspirasi paling kukuh, dan diakui oleh Tun M sendiri, MH370 dirampas oleh CIA menuju ke New York . Baca MH370: Dr. Mahathir Dakwa CIA Rampas Pesawat! untuk maklumat lanjut. Tun Mahathir tidak akan cakap melainkan dia tahu sesuatu. Ketahuilah bahawa Tun M adalah orang yang paling dibenci oleh Yahudi dan Amerika kerana pendirian beliau yang tegas melawan penjajahan Palestin.

18. Lihat apa yang tertulis pada depan kapal terbang ini. NY or Bust. Maknanya New York at au TERHEMPAS. Dalam movie ini kapal terbang ini memang menuju ke New York tetapi terhempas di tengah jalan. Adakah ini masih kebetulan?

19. Dalam movie ini,sayap kiri kapal terbang itu telah rosak dan diganti dengan kayu. Serpihan yang dijumpa semalam adalah serpihan dari sayap. Mungkinkah sayap itu hilang kerana badan kapal terbang dijumpai di Madagascar (seperti kita lihat dalam movie), tetapi sayapnya tiada dalam movie kerana ia tidak ada di pulau Madagascar , tetapi di Pulau Reunion

20. Dalam dunia kawalan Dajjal , New World Order ini tiada istilah kebetulan. Anda salah jika anda berfikir sebegitu. Pihak kami sedang memerhati episod baru drama ini dengan penuh teliti. Nantikan artikel kami part kedua dalam masa terdekat. kami akan bongkar kesemuanya dalam masa terdekat.

21.Server web ini mengalami kesesakan yang luar biasa. Ada dua kemungkinan di sini. Satu, memang ramai orang yang berkunjung di sini. Dua , ada tangan-tangan gelap yang tak senang hati dengan pendedah an berani ini. Kami akan berusaha sebaik mungkin untuk kekalkan server web ini terbuka.Kalau anda percaya dengan tulisan ini, lakukan bahagian tanggungjawab anda dengan berkongsi artikel ini kepada kenalan-kenalan anda.

22. Sehingga bertemu di bahagian kedua. Salam Panji Hitam Dari Timur.

Read more ...

Kisah Benar Remaja Bertatu Kembali Ke Pangkal Jalan Selepas Mendapat Hidayah

Hidayah itu milik Allah. Setiap manusia pasti pernah melakukan kesilapan dan perlu diketahui hidayah Allah itu hebat, tidak kira sehebat mana kejahatan kamu di dunia ini, hidayah Allah melebihi kehebatan kamu. Kita pernah dengar penjenayah besar kembali ke pangkal jalan, penyanyi yang dulunya sering melakukan maksiat kembali kepangkal jalan, siap belajar ilmu agama dan menyebarkannya lagi sebagai pendakwah. Allah berfirman: إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَن يَشَاءُ "Sesungguhnya kamu tidak akan dapat memberi hidayah kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allah memberi hidayah kepada orang yang Dia kehendaki". [Al Qashash/28 : 56]. Ada satu kisah manjadi viral di laman sosial milik Ali Rusia, beliau telah memuatnaik sekeping gambar seorang remaja bertatu penuh di badan dan tangan yang telah kembali ke pangkal jalan. Walaupun mempunyai sejarah hitam tersendiri dalam hidupnya itu bukanlah satu penghalang kepadanya kembali ke jalan yang diredhai. Berikut adalah coretan yang disertakan bersama gambar berkenaan. Subhanallah – Tukar Keburukan menjadi Kebaikan Sejarah silam boleh di ungkit dan di cungkil untuk di jadikan iktibar serta tauladan bukan untuk di lihat dan di war warkan sebagai keburukan, bagi mereka yang memahami akan maksud islah diri maka setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya bila melihat seseorang yang dahulunya jauh dari agama maka dia akan berkata "Subhanallah" atau Allahuakhbar atau sekurang kurangnya Alhamdulillah….ini lah manusia yang hatinya bersih melihat kebaikan walaupun di hadapannya terpampang keburukan sejarah silam. Cerita Satu ketika seorang anak remaja telah di bawa ke bilik Masyaikh dan di perkenalkan kepada beliau, Masyaik tersebut telah menyambut anak muda tadi dengan gembira dan mengarahkan Khadimnya menyediakan minuman. Anak muda tadi di santuni dengan layanan istimewa lalu lelaki yang membawanya berkata kepada Masyeikh tersebut…."Maulana dahulunya anak muda ini seorang yang nakal tetapi kini beliau ingin belajar agama, boleh kah beliau di terima untuk belajar agama" Maka jawab Masyeikh tadi… "Masyallah, keputusan yang bijak, sudah pasti kita terima malah Allah akan suka kepada anak muda yang mahu belajar agama…senakal mana pun kita seburuk mana pun kita maka bila kita ambil agama maka Allah akan tukar setiap keburukan yang kita buat menjadi kebaikan dan sekiranya kamu mati semasa kamu di dalam belajar agama maka mati kamu pasti akan Allah redha dan kamu akan di masukkan kedalam syurga…Insyallah" Psst : Bhai…kita ni dah lah jahil agama dan bila ada orang jumpa kita ceritakan tentang syurga dan neraka maka kita kata…Kau peduli apa…!!! elok bebenor la tuu…!!! Sesungguhnya kita sebagai manusia sentiasa melakukan kesilapan dan kesilapan itu bukan bermakna kita sesat selamanya, pintu taubat sentiasa terbuka.
Read more ...

Nor Albaniah Teruk Dikecam Kerana Berbikini Di Tepi Pantai

Murai Batu lihat pelakon yang popular dari era 90-an , Nor Albaniah cukup berani tampil berbikini menampakkan sebahagian perutnya yang terdedah.
Read more ...

Terima Kehadiran Orang Baru, Amir Jahari & Isteri Raya Secara Sederhana

Penyanyi lagu Aku Juga Manusia, Amir Jahari, 23, menceritakan yang dia dengan isterinya hanya menyambut Aidilfitri secara sederhana sahaja kerana sibuk menerima kehadiran orang baru iaitu anak sulung mereka.

Amir yang mendirikan rumah tangga dengan wanita pilihannya, Kartini Ismail, 29 pada 5 Oktober 2013 telah dikurniakan dengan seorang cahaya mata perempuan, Nur Izzah Amani yang kini berusia tiga bulan.

"Ini merupakan kali pertama saya menyambut Syawal sebagai seorang bapa. Tahun ini kami tidak keluar beraya kerana anak saya masih kecil lagi. Kami lebih banyak duduk di rumah dan menerima kehadiran tetamu," kata Amir ketika ditemui di majlis rumah terbuka anjuran Indigital dengan kerjasama Suka Sucre Bistro baru-baru ini.

Menceritakan pengalaman menjadi bapa pada usia yang muda, Amir menjelaskan yang dia banyak belajar perkara baru yang mematangkan dirinya untuk menggalas tugas sebagai seorang suami, bapa dan ketua keluarga.

"Jika sebelum ini saya hidup seb agai seorang lelaki bujang, banyak perkara yang saya kurang mahir. Kini setelah bergelar suami dan bapa, saya lebih peka. Saya kini sudah mahir memasak, mengemas kediaman dan menguruskan rumah untuk membantu isteri saya," katanya lagi.

Dalam pada itu, penyanyi kelahiran program realiti nyanyian Akademi Fantasia musim kesembilan ini sedang dalam proses untuk mengumpul material bagi menghasilkan album keduanya. Amir juga giat menulis lagu untuk diberikan kepada penyanyi-penyanyi tempatan lain.

"Saya baru sahaja menyiapkan lagu duet saya bersama Adibah Noor dan lagu tersebut bakal dikeluarkan sedikit masa lagi. Saya juga ada mencipta lagu bagi Amira AF2013, Atilia dan beberapa orang artis lagi," kata Amir mengakhiri sesi temubual.

Artikel ini disiarkan pada 31 Julai 2015.

Read more ...

GAMBAR 'BERCUMBU' DISEBAR - ABAM 'BOCEY' KESAL DIFITNAH

Gara-gara tersebarnya gambar seorang lelaki berbadan montel bercumbu, pelawak Abam (Bocey) telah terkena tempiasnya apabila difitnah sebagai tuan empunya badan.

Bagaimanapun, Abam dengan tegas menjelaskan bahawa foto lelaki berbadan montel yang sedang bercumbu dengan seorang wanita itu bukan dirinya.

"Ia adalah satu fitnah yang sengaja ditimbulkan oleh sebuah blog yang tidak bertanggungjawab.

Gambar yang disebar - klik untuk size besar

"Orang buat cerita ni... Saya tak tahu apa tujuan mereka (blog) berbuat demikian. Kenapa perlu fitnah? Saya terkilan apabila dikaitkan dengan cerita dongeng ala-ala sinetron seperti ini. Sudah tentu saya lagi gemok daripada lelaki dalam foto berkenaan.

"Jangan maluk an keluarga saya. Kalau mak saya tahu perkara ini mesti dia malu," ujar Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 27, dipetik sebagai berkata.

Untuk info, semalam, tersebar foto seorang lelaki berbadan besar sedang bercumbuan di internet hingga mengaitkan nama pelawak berkenaan. Teka-teki menjadi makin bertambah kuat apabila foto tersebut dikaburkan pada bahagian wajah.

"Saya harap ia tidak akan berulang lagi dan saya memohon pihak yang tidak bertanggungjawab itu agar tidak menyebarkan cerita sekiranya mereka tidak pasti kesahihan sesebuah berita.

"Berhentilah menulis benda yang tidak elok dan boleh mengaibkan orang. Fitnah seperti ini boleh merosakkan silaturrahim.

"Walaupun bukan saya di dalam foto itu, tolonglah jaga sensitiviti orang lain. Mengaibkan orang adalah perkara yang tidak elok," katanya.

:: Sumber: Mstar ::

         ________________________

FACEBOOK - SANTAI - PAPARAZZI - NOSTALGIA - GALERI - YOUTUBE - ROMAN TIKA - SEJARAH MYARTIS - INSTAGRAM - TWITTER

TwitterFacebookGoogle PlusRSS FeedEmail

Read more ...

Tunjuk Sijil Nikah Sebelum Sewa Bilik Hotel

KUALA LUMPUR - Pasangan bukan Islam enggan menyewa bilik di sebuah hotel di Terminal Bersepadu Selatan di Kuala Lumpur kerana tidak berkahwin, lapor Sin Chew Daily. Wanita berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Wang berkata, dia dan teman lelakinya mahu menyewa sebuah bilik pada petang Ahad untuk memudahkan mereka pergi ke lapangan terbang bagi mengejar jadual penerbangan awal pada keesokkan pagi.  Bagaimanapun, mereka enggan menyewa bilik apabila mereka tidak dapat mengemuka sijil perkahwinan mereka. Teman lelaki Wang kemudian menyewa sebuah bilik dan mereka berdua menunggu di dalam bilik sementara menunggu dua rakan perempuan mereka agar Wang dapat berkongsi bilik dengan rakannya. Namun, pekerja hotel tersebut datang ke bilik itu dan meminta salah seorang daripada mereka keluar dari bilik itu kerana pasangan yang belum berkahwin tidak dibenarkan duduk sebilik. Menurut pekerja hotel berkenaan, peraturan itu telah ditetapkan oleh Jabatan Agama dan Jabatan Pendaftaran Negara. "Kami hanya mengikut peraturan yang ditetapkan," kata kakitangan hotel tersebut. Ketika dihubungi, pemilik hotel berkenaan pula menyatakan sebaliknya. "Orang bukan Islam tidak perlu mengemukakan sijil perkahwinan apabila menyewa sebuah bilik. Hanya pasangan Islam sahaja yang perlu berbuat demikian. Saya rasa pekerja saya telah faham. "Saya akan terangkan kepada mereka bagi mengelakkan perkara ini berlaku lagi," kata pemilik hotel itu yang memohon maaf di atas kejadian itu. - THEHYPEMEDIA.COM

Read more ...

Rumah Tangga Hanez Suraya Dilanda Masalah?

Baru-baru ini, Hanez Suraya memuat naik sekeping gambar di laman Instagram, mencetuskan tanda tanya, apakah pasangan itu sedang dilanda masalah? Bagaimanapun, ketika dihubungi wartawan mStar Online, Hanez enggan memberikan sebarang komen mengenai perkara itu. "Tiada komen. Sekarang saya sudah bergelar sebagai isteri orang dan adalah tidak elok untuk saya ulas tentang perkara itu secara terbuka. Isu dan kontroversi bukanlah perkar ayang baru dalam karier saya. Dari pengalaman yang lalu, saya tidak mahu cepat melatah dan lebih baik saya ambil sikap berdiam diri. "Apa yang orang ingin katakan tentang rumah tangga kami, biarlah," katanya yang tegas enggan memberikan komen lanjut, bimbang akan disalah tafsir oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang akan menimbulkan masalah yang lain pula di kemudian hari. Hanez Suraya kini dilaporkan telah hamil selama empat bulan. - THEHYPEMEDIA.COM

Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *