Recent Post

Thursday, September 22, 2016

Keadaan ekonomi semasa beri kesan penjualan tiket F1 - Kosmo!


Anda Mahu Berkongsi Berita Ini?

Keadaan ekonomi semasa beri kesan penjualan tiket F1

21/09/2016 11:19pm

KUALA LUMPUR - Keadaan ekonomi semasa memberi kesan kepada penjualan tiket perlumbaan Grand Prix Formula Satu (F1) Malaysia khususnya dalam kalangan penonton tempatan.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Sepang International Circuit (SIC), Datuk Razlan Razali berkata, situasi itu sememangnya tidak dijangkakan pihaknya yang mengharapkan ianya akan melebihi jumlah yang diperoleh daripada tempoh sama tahun lepas.

"Saya harap trend pembelian saat-saat akhir penonton tempatan akan melonjakkan jualan. Dari segi penonton antarabangsa, kita dapat lihat peningkatan dua peratus dari tahun ke tahun. Ini satu pertumbuhan yang baik khususnya untuk sektor pelancongan.

"Namun dari segi penonton tempatan, penjualan tiket agak perlahan. Saya harap dalam tempoh kurang daripada dua minggu ini, mereka akan mula membeli," kata Razlan dalam sidang akhbar pada sesi minum petang bersama media di sini hari ini.

Malaysia akan menjadi tuan rumah pusingan ke-16 Grand Prix F1 di Litar Sepang pada 30 September hingga 2 Oktober ini. – Bernama
Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *