Recent Post

Wednesday, September 21, 2016

MCA, Gerakan jangan gusar persempadanan pilihan raya - TPM - Utusan Malaysia


Anda Mahu Berkongsi Berita Ini?

NEW YORK 21 Sept. - MCA dan Gerakan tidak perlu gusar dengan syor persempadanan semula kawasan pilihan raya yang dikatakan akan menjejaskan kerusi-kerusi yang bakal ditandingi mereka kerana perasaan itu turut dikongsi oleh UMNO yang menunjangi Barisan Nasional (BN).

Malah, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, beliau tidak fikir parti-parti pembangkang akan bersetuju dengan syor persempadanan yang sedang dikendalikan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu yang tentu sekali akan diteliti rapi kerana melibatkan kawasan yang akan dikecil dan ditingkatkan jumlah pengundinya.

"(Bagi BN), saya fikir Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak (selaku Pengerusi BN) akan mengadakan mesyuarat Dewan Tertinggi BN pada hujung minggu ini untuk membincangkannya.

"Saya juga percaya satu tempoh yang secukupnya akan ditetapkan oleh SPR untuk menentukan ketidaksetujuan syor itu diterjemahkan dalam bentuk bantahan," kata beliau kepada wartawan Malaysia selepas menghadiri jamuan makan malam yang dihoskan oleh Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama di sini hari ini. -Utusan Online.
Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *